DOK HDZ SMIŠLJA ŠTO ODGOVORITI...

Karamarko poručio Polančecu da su mu konstrukcije 'naivne'

20.05.2011 u 17:05

Bionic
Reading

HDZ očito još smišlja kako reagirati na konferenciju za novinare koju je danas poslijepodne održao bivši HDZ-ovac i optuženik za preuzimanje Podravke Damir Polančec. Još se nitko nije jasno očitovao na njegove optužbe da je vrh HDZ-a upravljao policijom, koja je brojne izvještaje slala upravo Vladimiru Šeksu, Andriji Hebrangu i drugima. Reagirao je kratkom izjavom tek nestranački ministar unutarnjih poslova

Jedan od prozvanih, ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko odbacio je Polančecove optužbe i rekao kako se radi 'o dosta naivnoj konstrukciji'.

'Vi znate da su procesuirani uglavnom visoki čelnici. Onda ne znam otkud toliko prijava upravo protiv te vladajuće stranke', rekao je Karamarko.

A prva reakcija iz HDZ-a na neočekivani napad bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca na svoju bivšu stranku glasila je otprilike ovako: 'Polančec laže, a to je svima poznato.'

Nekoliko sati nakon toga ministar prometa Božidar Kalmeta rekao je novinarima da javnost ništa drugo od HDZ-a danas neće čuti. Slično je u razgovoru za tportal ponovio i jedan od prozvanih za kontrolu policije - Andrija Hebrang.

Komentirajući Polančecov potez upravo u vrijeme predkampanje Hebrang je rekao: 'Utopljenik se lovi za slamku, i to je jasno.  Neću mu svojom izjavom više škoditi, dosta si je sam naškodio.'

Niti iz institucija koje bi, kako vole reći naši političari 'trebale funkcionirati', nismo čuli ništa. U policiji kažu da zasada neće reagirati, a u DORH-u nam nisu htjeli odgovoriti na pitanje hoće li istraživati Polančecove navode, kako im i nalaže zakon.

Naime, Polančecove optužbe su vrlo ozbiljne te ponovno ugrožavaju HDZ koji je nakon brojnih afera teško uzdrman (bivši premijer Ivo Sanader u austrijskom zatvoru izbjegava hrvatsko pravosuđe i tvrdi da je pod kontrolom vladajućih, bivši potpredsjednikVlade Polančec koji čeka početak trećeg suđenja za korupciju, ministar Berislav Rončević koji je nepravomoćno osuđen na četiri godine zatvora...). Rekao je da vrh HDZ-a nadzire policiju, da ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko na političkim sastancima najavljuje nečiji kazneni progon te da je ravnatelj policije Oliver Grbić tražio od HDZ-ovaca da pišu anonimne prijave protiv oporbenih političara.

Podsjetimo, prije dva dana Polančec, njegov odvjetnik Anto Nobilo i SDP-ov Slavko Linić viđeni su na zajedničkoj kavi u hotelu Dubrovnik u centru Zagreba. Danas već možemo postaviti pitanje je li taj sastanak, koji se nije niti pokušavao sakriti od medija, bio upozorenje HDZ-u za optužbe koje je Polančec danas iznio u javnost.