Hrvatska POSLUŠALI GENERALA

Na Gotovininu molbu branitelji prekinuli štrajk glađu

Branitelji koji su na središnjem zagrebačkom trgu štrajkali glađu zbog haške presude generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, prekinuli su danas svoju prosvjednu akciju nakon 31 dana bez hrane

'To je bila želja generala Gotovine koji nam je poslao poruku preko svoje supruge i kuma Željka Dilbera te zamolio ljude da se vrate domovima', izjavio je za Hinu jedan od branitelja Miro Moro. Dodao je kako prekid nije rezultat bilo kakvih političkih utjecaja jer su branitelji bili spremni nastaviti sa štrajkom do daljnjega, no prekinuli su ga na izričitu želju generala Gotovine.

Tijekom 31 dana, u štrajku je na Trgu bana Josipa Jelačića sudjelovalo 15-ak branitelja koji su se suočili i sa zdravstvenim problemima, a danas su štrajk prekinula posljednja petorica.

Branitelji su tim činom tražili prekid suradnje s Haaškim sudom i povlačenje zahtijeva za ulazak u EU, ukidanje abolicije, kako su naveli, za 20.000 dokazanih srpskih terorista, puštanje na slobodu hrvatskih generala i branitelja iz stranih i domaćih zatvora te da se hrvatsku državu i interese hrvatskog naroda stavi na prvo mjesto.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još