VINKO KOJUNDŽIĆ:

'Nisam namještao poslove u HZZO-u'

11.03.2009 u 17:39

Bionic
Reading

Vinko Kojundžić, koji se prema pisanju tiska sumnjiči za korupciju u Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje (HZZO), priopćio je danas da je, po njegovim saznanjima, neistinita tvrdnja da je u tijeku ikakva policijska obrada vezana za njega te odbacio napise da se predstavljao kao savjetnik HZZO-a i s bivšim ravnateljem te ustanove Većeslavom Bergmanom namještao poslove

USKOK je danas potvrdio da već dulje vrijeme traje predistraga o navodno nezakonitim i štetnim ugovorima koje je s dobavljačima informatičke opreme sklapao Bergman, a Slobodna Dalmacija je objavila da se uz njega sumnjiči i Kojundžić koji se, prema prijavi iz 2007., predstavljao kao savjetnik HZZO-a za informatičke poslove te zajedno s Bergmanom namještao poslove tvrtki u kojoj je bila njegova supruga

Kojundžić je te navode danas odbacio tvrdeći da je riječ o neistinama. Tvrdi da se nikada nije predstavljao kao savjetnik u HZZO-u, da je neistina da je ikome namještao posao u HZZO-u te da ne postoji nikakva sprega između njega i bivšeg ravnatelja.

Po njegovim riječima, tvrtka u kojoj radi je 2004. i 2005. bila angažirana u HZZO-u i to sukladno tada važećem Zakonu o javnoj nabavi, a projekti na kojima je tvrtka radila nisu uključivali nabave bilo koje vrste već se posao odnosio na analizu postojećeg stanja, te savjete iz projekt managementa.

'Dakle nikada nisam bio u poziciji odlučivati ili 'davati' bilo koje informatičke poslove u HZZO-u bilo kojoj tvrtki, niti sam ikada bio član bilo kojeg tijela koji je odlučivao o nabavi u HZZO-u', tvrdi Kojundžić.