Hrvatska SANADEROVE SLIKE U MUZEJU

Država ne zna gdje bi sa zaplijenjenim predmetima

Sa sve većim brojem korupcijskih slučajeva koji završavaju na sudovima, sve je više automobila i drugih skupocjenih predmeta koje država oduzima od optuženika. Automobili i jahte čuvaju se u carinarnici, a umjetnine, poput slika oduzetih u kući bivšeg premijera, čuvaju se u muzejima

Jutros je u pulsku carinarnicu Mirko Cetinski dovezao zaplijenjeni automobil svoje supruge. Prva je to zapljena otkako je počela funkcionirati Agencija za upravljanje državnom imovinom - piše Dnevnik.hr.

U carinarnici su od jučer i dva Audija, skuteri i gliser obitelji Hrvatin koja je doživjela istu sudbinu. No Agencija za upravljanje državnom imovinom još nema gdje sa zaplijenjenim stvarima. Slike bivšeg premijera Ive Sanadera čuvaju se u Muzeju suvremene umjetnosti.

'Ako oduzmete skupi brod, onda je to marina koja inače čuva brodove, koja se brine o njima i tako dalje, jer ima i specijalizirane stručne osobe koje znaju kako postupati s tom stvari i ima prostor. Naravno da agencija neće izgraditi svoju marinu da bi čuvala brodove, to bi bilo skupo', rekao je zamjenik glavnog državnog odvjetnika Dragan Novosel.

Za takozvane nekvarljive pokretnine poput automobila, slika i ostalih stvari - idealna lokacija još se traži.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još