RIJEČKI SDP-OVCI

'Kosoričina vlada je najgora vlada u hrvatskoj povijesti'

17.05.2011 u 19:36

Bionic
Reading

Tema konferencije riječkih SDP-ovaca, Vojka Obersnela, Slavka Linića, Željka Jovanovića, Romane Jerković i Luke Denone, o nesposobnosti Vlade u rješavanju problema brodogradnje, zbog 'afere oružje' pala je potpuno u drugi plan

Najavili su da će u Saboru podržati predloženi Zakon o uređenju prava i obveza brodogradilišta u postupku restrukturiranja, iako smatraju da je Vlada trebala krenuti s privatizacijom nakon sanacije, restrukturiranja i modernizacije brodogradilišta.

Podsjetili su da su SDP-ovci još 2008. uputili u proceduru u Saboru interpelaciju o brodogradnji koja je išla upravo tim redoslijedom, no i da je ona ismijana i odbijena, a sada će se sanacija ipak morati provesti, i to s enormnim iznosima od preko 11 milijardi kuna, koliko iznose samo jamstva države prema brodogradilištima, bez kamata, i taj će iznos biti prebačen u javni dug.

Izjavu Jadranke Kosor da se Vlada brodogradnjom počela baviti tek kada je ona postala premijerka, SDP-ovci su proglasili smiješnom, licemjernom i dokazom njene nesposobnosti jer je u Vladi Ive Sanadera Kosor bila potpredsjednica, što znači da je sudjelovala u donošenju odluka.

‘Za dubioze u brodogradnji kriva je Jadranka Kosor. Takvo vođenje države znači totalno neznanje i anarhiju, i ne zaslužuje pažnju. Koliko god se hvalili da je završeno poglavlje tržišta, moramo reći da brodogradilišta nisu riješena i to nas posebno zabrinjava jer Vlada nije zaposlenima i kooperantima dala odgovor što je njihova sudbina sutra, a ta neizvjesnost je neprihvatljiva’, rekao je Linić.

S njim se složio Denona i istaknuo da kukanje Jadranke Kosor o tome da joj nitko ne pruža ruku nije istina jer su oni to činili.

Obersnel je istaknuo da je danas donio odluku o prolongiranju naplate potraživanja Grada od 3. maja koja iznose deset milijuna kuna, a još ranije i odluku o otpisu potraživanja kamata od preko šest milijuna kuna.

‘Odluke sam donio svjesno, uvažavajući činjenicu da one mogu biti predmet nekih novih kaznenih prijava protiv mene, jer gledajući kratkovidno, te odluke su štetne za proračun Grada Rijeke. Ako je piscima anonimnih kaznenih prijava ponestalo inspiracije, koristim priliku da ih upozorim na ovu činjenicu’, rekao je Obersnel.

Jovanović smatra da je Kosoričina vlada uvjerljivo najgora vlada u hrvatskoj povijesti. ‘Umjesto da smo u protekle dvije godine njenog mandata riješili brojne probleme i zbog sebe ušli u EU, Kosor i HDZ žele ući u EU kako bismo ulaskom riješili HDZ-ove probleme, a to je nemoguće’, kazao je Jovanović.

Vrhunac licemjerja i narcisoidnosti Jadranke Kosor po njemu je odugovlačenje s izborima iz samo jednog razloga – da upravo ona potpiše pristupni sporazum. ‘Pa zar bi Hrvatska trebala izgubiti dragocjene tjedne samo da bi se Kosor slikala kako stavlja potpis na pristupni ugovor? Preskupa je to cijena za građane Hrvatske, pa smatramo da su izbori u rujnu neophodni. Po nama to predstavlja najrazumniju odluku koju Kosor može donijeti i na koju može slobodno staviti svoj potpis. I pri tome se slikati koliko god želi!’, zaključio je Jovanović.