ROŠADE NA HTV-U

Besposlena Hloverka čeka odluku urednika

17.05.2011 u 15:31

Bionic
Reading

Nakon što je jučer novim imenovanjem v. d. glavne urednice HTV-a dotadašnja direktorica programa HTV-a Hloverka Novak Srzić ostala bez funkcije, postavilo se pitanje čime će se ubuduće baviti, ali i je li ovo njen definitivni kraj

Ako je suditi po Zakonu o HRT-u, još uvijek nismo vidjeli definitivni kraj Hloverke Novak Srzić. Naime, prema Statutu HRT-a i Zakonu o HRT-u, ista osoba može ponovno biti izabrana za glavnog urednika, pa će Hloverki  Novak Srzić biti dovoljno da se za nekoliko mjeseci kada budu izabrani predsjednik i članovi Uprave prijavi na natječaj za glavnu urednicu i osvoji potporu novoizabrane iste Uprave.

Iako je za neke bilo iznenađenje što se ime Hloverke Novak Srzić jučer nije našlo na listi prijedloga v. d. ravnatelja HRT-a Josipa Popovca, kuloari su danima brujali da na tom popisu neće biti ni njenog, ali ni imena dosadašnjeg v. d. glavnog urednika Informativnog programa Renata Kunića

Razvojem događaja i odlukom Programskog vijeća nije iznenađena ni sama Novak Srzić, što nam je potvrdila u kratkom razgovoru. Iako samu odluku nije htjela komentirati, progovorila je o svojim planovima.

'Neki novinarski posao ću vjerojatno raditi, ali čekam odluku urednika. Oni će odlučiti', kazala nam je Novak Srzić, dodavši da je još prerano govoriti te da treba novim urednicima pustiti da se sa svime upoznaju pa onda odluče.

Iako HRT-ovski kuloari bruje da bi se i Kunić i Novak Srzić trebali naći na mjestima savjetnika nove v. d. glavne urednice Gordane Mrđen, Hloverka nam je rekla 'da nitko takvo nešto ne priča'.

U svakom slučaju, možda mjesto ponovno nađe u Informativnom programu HTV-a, čiji je novi v. d. urednika Dražen Miočić, kako doznajemo, do petka dobio zadatak sastaviti novu uredničku ekipu.