Hrvatska MILINOVIĆ

'Treba istražiti je li Linić bio ratni profiter ili ne?'

Za boravka u Slavonskome Brodu potpredsjednik vlade i potpredsjednik HDZ-a Darko Milinović na novinarski upit komentirao je sve češće napade, posebno riječkoga SDP-a, na HDZ i premijerku Jadranku Kosor.

Milinović kaže kako SDP često nastupa kad se donesu neki zakoni koje su i sami poduprli. 'Tako je i sada sa zakonom o nezastarijevanju ratnog profiterstva. Digne se ruka za to, a onda kad zakon treba stupiti na snagu, javljaju se razna negodovanja i neprincipijelni napadi na HDZ, predsjednicu stranke pa i vladu', ustvrdio je Milinović.

Tvrdi kako je u interesu hrvatske javnosti da se istraži je li Slavko Linić bio ratni profiter ili nije. 'Netko je 1991. bio spreman dati hrvatskoj državi ono najsvetije, a to je život, a neki su, po sumnjama, bili spremni uzeti 800 tisuća maraka. Presumpcija nevinosti postoji i ja vjerujem u to, ali neka institucije ove države utvrde što je posrijedi. Dok su neki s riječkog područja ginuli u mom Gospiću i mojoj županiji, je li netko zlorabio svoj položaj tih 90-ih godina? Istražimo to i nije dobro kada se otvore takve istrage nazivati ministre u hrvatskoj vladi špijunčinama, a kad te špijunčine procesuiraju neke koji su vezani uz HDZ, onda su dobri', zaključio je Milinović.

Podsjetio je i kako je ministar Tomislav Karamarko na početku mandata, kad je počeo borbu protiv korupcije, imao gotovo konsenzusnu potporu, ali ta je potpora u nekih, kaže, naglo splasnula kad je pokucao na "SDP-ova crvena vrata".
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još