LINIĆ SUMNJA

'Šef policije Grbić sam je sebi pisao anonimnu prijavu'

17.05.2011 u 12:47

Bionic
Reading

Slavko Linić, kojega se u anonimnoj prijavi upućenoj ravnatelju policije Oliveru Grbiću, riječkoj saborskoj zastupnici HDZ-a Vesni Buterin i dubrovačkom zastupniku HDZ-a Franu Matušiću, optužuje za ratno profiterstvo, na novinarsko pitanje danas je u Rijeci odgovorio da naslućuje da je prijavu pisao Oliver Grbić

'S obzirom na to koga je pismo upućeno, evidentno je da bi kreator anonimne prijave mogao biti samo Oliver Grbić. To je moja sumnja, ništa drugo', rekao je Linić.

Buterin: Nisam vidjela anonimnu prijavu

Saborska zastupnica i gradska vijećnica HDZ-a Vesna Buterin, kojoj je također, navodno, poslana anonimna prijava, na naš je upit jučer rekla da to nije istina i da nema nikakvih saznanja o njoj.

Dodao je da kaznenog postupka nema te da postoje radnje u policiji temeljem kojih se ne može pozivati na obavijesni razgovor i da ga nitko nije pozvao. 'To pokazuje koliko je hrvatska policija u rukama neodgovornih ljudi i da zloupotrebljavaju svoj položaj. Toliko su u tome zabrazdili da pokušavaju Državnom odvjetništvu podvaliti da su oni pokrenuli postupak i to je tragedija hrvatske stvarnosti. Oliver Grbić i Tomislav Karamarko opasni su ljudi, ali postigli su svoj cilj. Tragedija je i da glasnogovornik policije vara hrvatski narod kada kaže da su radili po nalogu Državnog odvjetništva, a poruke iz Državnog odvjetništva su lažne', kaže Linić.

Upitan da komentira sadržaj te prijave koja je danas iscurila u javnost, odnosno da je sporni novac, 800.000 DEM-a, za kupnju oružja 1991. u Sloveniji, bio skriven u frižideru, odgovara da to samo pokazuje koliko je Grbić bio ozbiljan kada je, po njegovoj pretpostavci, pisao te gluposti i tjerao ljude da objavljuju takve gluposti.

'Ako uzmemo u obzir da me se dosad uvijek opisivalo kao vrhunskog stručnjaka, financijskog eksperta koji može prevariti svakoga i ne može mu se ući u trag, a na kraju ispada da drži novac u frižideru, onda je tragedija da policija tome pridaje važnost i ja tu nemam više što komentirati', kratko će Linić.

Vojko Obersnel, riječki gradonačelnik, dodao je da su kod primopredaje dužnosti pregledali oba frižidera na prvom katu i nisu našli ništa.