MINUTA ŠUTNJE ZA MEDIJE

Forum mladih SDP-a šutio na zagrebačkom trgu

14.05.2011 u 12:58

Bionic
Reading

Aktivisti Foruma mladih SDP-a Zagreba danas su na Trgu bana Josipa Jelačića održali akciju pod imenom ‘Minuta šutnje za medije’ kojom su na ironičan način prezentirali konferencije za novinare Vlade RH

Aktivisti su izveli mali performans tako što su tijekom cijele akcije imali zalijepljene flastere preko usta. ‘Naša ‘Jadranka Kosor’ je na ‘konferenciji’ predstavljala ‘uspjehe’ svoje vlade, a novinare koji su se postavljali pitanja potpuno je ignorirala’, dojavljuju iz Foruma mladih SDP-a.

Na ovu akciju SDP-ovce je potaknulo izvješće o slobodi medija američke nevladine udruge Freedom House, u kojem je Hrvatska smještena na 96. mjesto. Nešto bolje je Hrvatska plasirana prema izvješću Reportera bez granica, gdje se nalazi na 62. mjestu koje dijeli s Bocvanom.

'Razumijemo da je ekonomska kriza zahvatila medije i da pad tiraže od 30% posto zahtijeva određene uštede poput smanjenja plaća ili onog najgoreg, otkaze. Međutim, to je dovelo do smanjenja materijalnih i profesionalnih prava, što pokazuje koliko su novinari nezaštićeni u obavljanju svog posla', navode u Forumu.