SKIPERI S PRISAVLJA

HTV-ovci na teret poreznih obveznika u Savudriji

11.03.2009 u 10:31

Bionic
Reading

Ekipa HTV-ova Dnevnika dva je dana, o trošku poreznih obveznika, boravila u luksuznim apartmanima u Savudriji kako bi raspravili poslovne poteze koje su mogli dogovoriti i u Zagrebu. Osim što su boravili u skupim apartmanima, zanimljivo je i da su se ti isti apartmani dva puta spominjali u emisijama HRT-a

Za put u Savudriju HRT-ovci su navodno zahtijevali i dnevnice, no direktor HRT-a Blago Markota odbio ih je potpisati zatraživši da troškove puta podnese Informativni program HTV-a, piše Slobodna Dalmacija

Izbor hotela u kojem su odsjeli pokazao je kako HRT-ovci imaju ukusa, ali i da recesija očito nije pogodila državnu televiziju. Urednici, organizatori i voditelji Dnevnika, ali i ravnatelj HRT-a Vanja Sutlić, pretprošlog su vikenda bili smješteni u Rezidenciji Skiper, u apartmanima s pet zvjezdica.

Cijena tih apartmana, kako stoji na web-stranici Skipera, po danu iznosi 168 eura za apartman Skiper superior te 252 eura za apartman Skiper imperial. Zanimljivo je da su HRT-ovci izabrali Rezidenciju Skiper čija se direktorica Ljubica Marfan u prosincu, kako su tada prenijeli mediji, “dokopala etera emisije Otvoreno”.

Podsjetimo, nakon što je saborski zastupnik Nenad Stazić u emisiji ustvrdio kako je Zakon o golfu napravljen po mjeri tvrtki koje su donirale novac u kampanjama HDZ-a, spomenuvši pritom Rezidenciju Skiper, Marfan se telefonski uključila u emisiju, premda to i nije praksa Otvorenog.

Od Stazića je tražila ispriku. Osim Otvorenog, u srpnju je u emisiji Fokus emitiran prilog u kojem je predstavljena Rezidencija Skiper, a u prilogu je najavljena i gradnja golf-terena.

Troškove puta u Savudriju, kako je pojasnio glasnogovornik HRT-a Janoš Roemer, snosio je HRT od novca planiranog za tu svrhu, “shodno odobrenom poslovnom planu, odabravši najpovoljniju među nekoliko ponuda“, a svi računi dostupni su nadležnim tijelima i inspekcijama koje kontroliraju rad HRT-a.