15. IZDANJE FESTIVALA

U Hvaru dodjeljene radijske nagrade Prix Marulić

14.05.2011 u 07:23

Bionic
Reading

Međunarodni festival igrane i dokumentarne radio-drame 'Prix Marulić' završio je u petak u Hvaru dodjelama glavnih nagrada koje odlaze u Srbiju, Dansku i Njemačku, priopćili su organizatori

Na jednotjednom festivalu radio-drame koji organizira Dramski program Hrvatskoga radija sudjelovale su 53 emisije iz 22 zemlje i 32 producentske kuće.

Nagrada Grand Prix Marulić dodjeljuje se u tri kategorije: dokumentarna radio drama, igrana radio drama i kratka forma.

Međunarodni žiri pod predsjedanjem Soile Valkame (Finska) i Davida Zanea Mairowitza (Francuska) nakon odslušanih emisija odlučio je nagradu Grand Prix Marulić za igranu radio-dramu dodjeliti njemačkom radiju Deutschlandfunk za dramu ‘Loverap’ Gesine Schmidt, kroz koju je oživljena velika ljubav Shakespeareovih Romea i Julije.

U kategoriji dokumentarne radio-drame Grand Prix Marulić osvojila je drama ‘The Garden’ autora Tima Hinmana u produkciji danskog Third Ear-a, a u kategoriji kratke forme glavnu nagradu hvarskog festivala dobio je ‘Optimism’, autora Snežane Ristić i Radonje Leposavića, a u produkciji srbijanskog Artworks-a, priopćili su organizatori.

Riječ je o petnaestom izdanju ovog hvarskog radijskog festivala koji je posvećen zvučnim adaptacijama radova iz literarne i kulturne baštine.