Hrvatska USUSRET PAPINOM DOLASKU

Bozanić: Sve će biti spremno na vrijeme

Pod predsjedanjem zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića danas je održana redovita sjednica odbora Zagrebačke nadbiskupije za pripremu pohoda Svetoga Oca Benedikta XVI. Hrvatskoj, priopćio je odbor, dodavši da, kao što su istaknuli koordinatori pojedinih grupa, pripreme za Papin pohod idu svojim tijekom i sve će biti spremno na vrijeme

Mladi će se u subotu, 4. lipnja, susresti s Papom u molitvenom bdijenju na Trgu bana Josipa Jelačića. U bdijenju će svi koji to žele, bez obzira na dob, moći sudjelovati i na trgu ispred zagrebačke katedrale te na Kaptolu gdje će biti postavljeni videozidovi i razglas. Za prostor na katedralnom trgu i Kaptolu nisu potrebne prijave i ulaznice. Odlazeći s trga, Sveti Otac će se provesti papamobilom Kaptolom te blagosloviti okupljene na trgu ispred zagrebačke katedrale i na Kaptolu.

Pripreme za nedjeljno misno slavlje na hipodromu 5. lipnja također su u punom jeku kao i prijave hodočasnika.

Svi koji žele doći na susret sa Svetim Ocem na hipodromu u nedjelju, 5. lipnja, mogu se za ulaznice prijaviti u svojim župama. Kako je istaknuo kardinal Bozanić, 'pohod Svetoga Oca našoj Domovini milosni je trenutak za sve, i za vjernike i za sve ljude dobre volje'. Zahvalio je svima koji su u organizaciji te pozvao sve vjernike da se odazovu pozivu na susrete sa Svetim Ocem.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još