KOŠARICA ANTI DOLIĆU

HDZ izbacio iz članstva jednog od utemeljitelja stranke

13.05.2011 u 19:31

Bionic
Reading

Povjerenstvo HDZ-a za Splitsko-dalmatinsku županiju imenovano neki dan nakon raspuštanja Županijskog odbora, kako neslužbeno doznaje Večernji list, izbacilo je iz stranke Antu Dolića, jednog od utemeljitelja stranke.

U njegovu mandatu na čelu Solina taj mali gradić postao je pravo mediteransko središte. Dolić je u dva mandata bio i predsjednik ŽO-a HDZ-a kad je tajnik tog odbora bio Marko Bekavac, bivši načelnik PU Splitsko-dalmatinske. Dolić je bio i član uprave Hajduka.
Kako javljaju izvori bliski HDZ-u, Dolić je iz stranke izbačen zbog intervjua danog Slobodnoj Dalmaciji u kojem je, uz ostalo, kazao da HDZ-om i dalje upravljaju Sanaderovi ljudi, samo što su drugačije pozicionirani.

'Nisam dobio ništa službeno, ali su mi javili da su me sinoć izbacili iz stranke. Osnivao sam HDZ 1989., dočekivao Tuđmana u zračnoj luci, organizirao ogranke, budio nacionalnu svijest. 1998. dao sam ostavku na mjesto predsjednika ŽO-a, godinu dana kasnije i na mjesto saborskog zastupnika. Povukao sam se iz politike, vidio sam da ne ide dobro', kazao je ekskluzivno za Večernji list Ante Dolić. Dodao je kako se nakon Sanaderova odlaska nije dogodila katarza ni stvorilo ozračje da se analiziraju greške i propusti.

'Hrvatska je upala u financijsko dužničko, odnosno kolonijalno ropstvo', zaključio je Dalić.