IZASLANSTVO MMF-A

'Reforme se moraju i provoditi'

13.05.2011 u 17:56

Bionic
Reading

Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor sastala se danas u Banskim dvorima s izaslanstvom misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), predvođenim voditeljicom misije MMF-a za Republiku Hrvatsku Zuzanom Murgasovom, priopćio je Vladin Ured za odnose s javnošću

'Upoznala je izaslanstvo s mjerama iz Programa gospodarskog oporavka. Program je sveobuhvatan i podržan je od svih relevantnih domaćih i međunarodnih institucija, rekla je predsjednica Vlade te zahvalila MMF-u na pozitivnoj ocjeni prilikom njegovog predstavljanja', navodi se u priopćenju.

Premijerka Kosor je, kako se ističe, posebno naglasila donošenje Zakona o fiskalnoj odgovornosti, a govorila je i o svim mjerama ušteda te u tom kontekstu spomenula model objedinjene javne nabave i zamrzavanje Državnog proračuna za 2011. i 2012. godinu.

'Voditeljica misije MMF-a za RH Zuzana Murgasova istaknula je vidljiv napredak u provođenju reformi. Važno je provoditi reforme, rekla je Murgasova, istaknuvši da bi njihovo neprovođenje moglo izazvati teške posljedice', navodi se u priopćenju.

'Premijerka Kosor upoznala je izaslanstvo i s investicijama, uređenjem javnih poduzeća, a najavila je i smanjenje broja općina', ističe se u priopćenju Ureda za odnose s javnošću.