PRIJEVOZ ZA PROSVJED

Javite se Bandiću za autobus do Haaga!

13.05.2011 u 14:36

Bionic
Reading

Tko god bude imao želju istinski prosvjedovati u Haagu protiv presude generalima, može se slobodno javiti zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, i on će mu platiti te osigurati autobus do tog grada, čulo se danas od gradonačelnika u emisiji 'Grad pleše' na Radiju 101

Kako je pisao tportal, Bandić je udruzi Hrvatska pravica odobrio 27.000 kuna iz gradskog proračuna da bi u Haagu mogla organizirati prosvjedni skup zbog izricanja prvostupanjske presude generalima Mladenu Markaču i Anti Gotovini. Međutim, je li udruga u Haag doista i otputovala, ostalo je nepoznato – barem dosad.

Bandić je upitan o tome na Stojedinici rekao da je 'skupina branitelja nezadovoljna', kako je kazao, 'nepravednom i sramotnom presudom generalima, htjela otići u Haag. Išli su u Haag i mi smo njima platili autobus'.

Koji autobus, gradonačelnik nije kazao, no jasno je da to autobus APP Požege, za koji je Hrvatska pravica tražila novac, nije bio jer su u tom poduzeću tportalu rekli da Hrvatska pravica do Haaga njihovim autobusom nije došla jer ga nisu ni unajmili.

Tportal unatoč brojnim telefonskim pokušajima do predsjednika udruge Dobroslava Šimovića nije uspio doći kako bi provjerio što se dogodilo, no zato Bandić jest ili barem tako tvrdi. Naime, kazao je da je 'jutros na kolegiju razgovarao o tim informacijama i da je tražio tog čovjeka, a ovaj mu je rekao da su išli u Haag'. Međutim, detaljima kako, kada i čime, Bandić javnost nije 'počastio'.

Umjesto toga, zagrebački je gradonačelnik otvorio širom blagajnu svih Zagrepčana svima onima koji požele do Haaga, ali samo ako će tamo prosvjedovati protiv presude generalima. 'Uvijek će dobiti, oni koji to budu istinski željeli, i ako budu htjeli ići, opet ću im dati autobus', kazao je Bandić. I potom odahnuo jer se, kaže, 'poplašio da su neki drugi išli, a ne ovi, ali sad mu je lakše'.