Hrvatska ČOBANKOVIĆ PORUČIO

Slovenski ribari u hrvatskim vodama - kriva interpretacija

Potpredsjednik vlade i ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Petar Čobanković izjavio je u četvrtak u Zagrebu da postoje 'krive interpretacije' vezane za ispunjavanje mjerila u poglavlju Ribarstvo i najavio da će razgovarati s istarskim ribarima koji strahuju da je Hrvatska odustala od Zaštićenog ekološko-ribolovnog pojasa (ZERP) i dopustila slovenskim ribarima da ribare zapadnom obalom Istre do Vrsara

'To nema veze sa ZERP-om. ZERP je ZERP, samo je izuzet za članice EU-a', rekao je Čobanković novinarima, upitan je li Hrvatska ispunjavanjem mjerila za zatvaranje poglavlja Ribarstvo (13) odustala od primjene ZERP-a. 'Postoje određene krive interpretacije da će (slovenski ribari) moći ribariti u (hrvatskim) teritorijalnim vodama i slično, u srijedu ćemo sve objasniti', rekao je Čobanković.

Prema pisanju hrvatskog tiska, predsjednik umaške udruge ribara Mare Croaticum Daniel Kolec rekao je kako bi istarski ribari mogli prosvjedovati jer, prema informacijama od slovenskih kolega, Hrvatska je u pregovorima o poglavlju 13 pristala dopustiti Slovencima da ribare duž zapadne obale Istre do Vrsara.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još