BEZ OBZIRA NA ČAČIĆA I KAJINA

Jakovčić: Odnosi u Kukuriku koaliciji su odlični

11.05.2011 u 14:10

Bionic
Reading

Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić izjavio je na konferenciji za novinare da su odnosi unutar Kukuriku koalicije 'odlični' te da ih 'nikakve izjave neće narušiti'

Jakovčić je to rekao komentirajući tekst u 'Globusu' u kojem je predsjednik HNS-a Radimir Čačić, osvrćući se na izjave potpredsjednika IDS-a Damira Kajina da narodnjaci žele 'više nego što im realno pripada i više nego što bi trebali dobiti', izjavio kako se 'mnogi u HNS-u pitaju ima li uopće potrebe da IDS bude u (Kukuriku) koaliciji', budući da ona 'može postići isti rezultat sa ili bez IDS-ovih glasova'.

'Obje izjave, i Kajinova i Čačićeva ući će u povijest hrvatske političke misli i pomno će ih proučiti mnogi veliki analitičari hrvatske političke misli', ironično je rekao Jakovčić, dodavši kako su 'odnosi unutar Kukuriku koalicije odlični, na primjerenoj razini i nikakve izjave ih neće narušiti'.

Predsjednik IDS-a ustvrdio je kako je činjenica da se unutar Kukuriku koalicije nikada nije razgovaralo o mjestima u vladi ili podjeli mjesta na izbornim listama za parlament. 'Ni službeno, ni neslužbeno osobno ni s kim od čelnika drugih stranaka u Kukuriku koaliciji o tome nisam razgovarao', rekao je Jakovčić.

Ustvrdio je kako su IDS-ovi odnosni s HNS-om, bez obzira na Čačićeve izjave, odlični te da će se s njihovim predstavnicima sastati već u četvrtak na međunarodnoj konferenciji liberala koju organizira IDS.

'Na konferenciju je trebala doći potpredsjednica HNS-a Vesna Pusić , ali ne dolazi zbog bolesti i ispričala se zbog nedolaska. Otklonila je sve sumnje da u Poreč ne dolazi zbog nekakvog sukoba između naših dviju stranaka. Sukoba nema', kazao je Jakovčić.