LJETNA SHEMA HTV-A

Ukida se 'Nedjeljom u 2' i Bilićev 'Puls Hrvatske'

09.05.2011 u 17:25

Bionic
Reading

Direktorica programa Hloverka Novak Srzić Programskom vijeću u ponedjeljak je prezentirala skicu ljetne programske sheme HTV-a, i to pod točkom 'razno', premda je do ove godine praksa bila da se ljetna shema predstavlja zasebnom točkom dnevnog reda. Osim uobičajenih repriza, novitet koji to zapravo i nije su 'Jadranski susreti', koji će ići u 15 emisija nedjeljom, a radit će se u suradnji s Ministarstvom turizma

Neslužbeno se doznaje da će u natjecanju biti i igra radno nazvana 'spasi strankinju'. Unatoč tome što, kako reče Novak Srzić, gledatelji ljeti vole laganije sadržaje, HTV ne misli u potpunosti podilaziti publici pa će se u udarnom terminu vrtjeti vrhunski dokumentarni program.

U ljetnoj shemi ostaje treći 'Dnevnik', a na odmor će Branimir Bilić, pa će umjesto 'Pulsa Hrvatske' jednom tjedno ići politička emisija 'U krupnom planu'. Zajedno s Bilićem na odmor će i Aleksandar Stanković, makar je prijašnjih godina emisija 'Nedjeljom u 2' pauzu imala samo u kolovozu. Od serija će prikazivati serijal Ljubiše Samardžića 'Miris kiše na Balkanu', a ići će i davna, za socijalizma snimana serija Kazimira Klarića 'Punom parom'.

Politikom, ali i turizmom bavit će se u popodnevnom terminu 'Hrvatska uživo'. Na drugom programu trebao bi pojačano ići filmski program. 'Shema je skladu s našim financijskim planom', kazala je Novak Srzić i dodala da shema starta 20. lipnja.