POVJERENIK ZA KORISNIKE PLAĆA OD 6.400 KUNA

Umirovljenik dobio četverogodišnju 'gažu' na HRT-u

09.05.2011 u 17:16

Bionic
Reading

Zvonko Šeb prvi je povjerenik HRT-a za korisnike, odlučilo je Programsko vijeće tajnim glasovanjem na današnjoj sjednici. Šeb, inače umirovljenik, dugogodišnji novinar i glavni urednik Radio Sljemena, dobio je deset glasova, a od preostalih pet kandidata tek je jedan pripao Suzani Kunac

Šeb će tako u naredne četiri biti spona između gledatelja i PV-a, a taj će honorarni posao obavljati za naknadu od 6400 kuna. Uz navedeno, PV je zajedno s Nadzornim odborom kuće na hitnoj zajedničkoj sjednici jednoglasno usuglasilo konačni prijedlog Statuta HRT-a sa 22 primjedbe hrvatske Vlade.

Prema riječima predsjednice PV-a Nade Zgrabljić RotarStatut u novom obliku neće morati proći cijelu proceduru kroz odbore za zakonodavstvo i medije, već će odmah biti proslijeđen u Vladu i Sabor.

Prije nego je započelo 'preslušavanje' kandidata za mjesto povjerenika potpredsjednik Vijeća Milan Kujundžić  otvorio je raspravu o nedavnom obračunu v. d. ravnatelja HTV-a Mislava Stipića i predsjednice NO HRT-a Silvije Luks u Dnevnicima HTV-a, ali to je prebačeno za sljedeću sjednicu, za koju će privremeni glavni ravnatelj HRT-a Josip Popovac i v. d. glavnog urednika Informativnog programa Renato Kunić morati pripremiti izvještaje PV-u i NO-u.

Žalba zbog 'Latinice'

V. d. ravnatelja HTV-a Mislav Stipić najavio je žalbu Visokom trgovačkom sudu zbog presude koju je sudac Trgovačkog suda Radovan Dobronić donio u slučaju 'Latinica'.

Podsjetimo, HRT je tužio HND zbog povrede autorskog prava i prikazivanja neemitiranih priloga iz 'Latinice' pod nazivom 'Zločini privatizacije ne zastarijevaju', a sudac je u prvostupanjskoj presudi dao za pravo HND-u.

'I dalje mislimo da smo ispravno postupili i zbog toga ćemo uložiti žalbu Visokom trgovačkom sudu. Tamo će, vjerujem, presuda biti drugačija', kazao je Stipić.