Hrvatska NEMA ŠANSE U SABORU

Unatoč svemu, Kosor i dalje vidi branitelje u ustavnom zakonu

Najave da SDP neće podržati Ustavni zakon o braniteljima nisu pokolebale premijerku i bivšu ministricu branitelja Jadranku Kosor. Naime, uručujući danas u Banskim dvorima braniteljima ugovore o njihovu zapošljavanju, Kosor je izjavila kako vjeruje da će zastupnici prihvatiti taj prijedlog

Iskoristivši priliku, premijerka Kosor u obraćanju okupljenim braniteljima nije propustila istaknuti da je prijedlog za takvim zakonom došao iz redova braniteljskih udruga, a ne njezine vlade, ne bi li time valjda pokušala odgovoriti na prozivke da time pokušava ušićariti štogod političkih bodova pred nadolazeće parlamentarne izbore.

'Sami hrvatski branitelji dali su taj prijedlog i vjerujem da će zastupnici prihvatiti', kazala je Kosor, ali ostalo je nejasno na čemu temelji tu svoju vjeru ili želju s obzirom na to da nisu baš ni svi branitelji oduševljeni tom idejom, kao ni SDP, čiji joj glas za promjenu Ustava treba, a s obzirom na najave iz te stranke o ovom pitanju, neće ga dobiti.

U međuvremenu, da se ne zaboravi. Kosor je 'hrvatske vitezove' podsjetila što je za njih učinila dok im je bila ministricom, pa je zaključila kako je 'ponosna na pokretanje Fonda branitelja, ali i na ove mjere koje su na neki način njezine, a za koje iz dužnosti i zahvalnosti prema svemu čime su branitelji doprinijeli Hrvatskoj, treba uvijek imati mjesta u proračunu'.

'Vi ste najzaslužniji za slobodnu i europsku Hrvatsku i što smo postali članica NATO-a i što ćemo postati članica EU', govorila je Kosor braniteljima 'zahvalna na njihovom nemjerljivom doprinosu svemu, pa i gospodarskom oporavku kroz programe zapošljavanja', dodajući da 'o tome treba neprekidno govoriti, i ne samo to, nego i svaki dan o tome svojim radom i životom svjedočiti'.

U ime korisnika programa zapošljavanja branitelja, oni su joj se kratko zahvalili i kazali da ovo pokazuje kako branitelji nisu samo teret državi, nego i u ovim vremenima žele doprinijeti svojim radom, na čemu im je zahvalio i resorni ministar Tomislav Ivić koji je ponosno iznio podatke da je 'kroz provedbu više od 209 milijuna proračunskih kuna vrijedne ugovore iz Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja u posljednjih sedam godina zaposleno više od 15.000 branitelja, što su odlični rezultati'.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još