ŠEF SDP-A ZORAN MILANOVIĆ

'Ovo će biti izbori magle, teško će se razabrati tko je pravi'

07.05.2011 u 16:46

Bionic
Reading

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović na današnjoj izvještajnoj konvenciji SDP-a Šibensko-kninske županije kratko je poručio da za HDZ više nema poruka jer je sve već rečeno

Vezano uz predstojeće parlamentarne izbore, rekao je da će oni biti najteži u Dalmaciji te da će se ovoga puta voditi 'bitka za vjeru i istinu'.

'To će biti izbori magle, teško će biti razabrati tko tek lijepo priča, a tko je uistinu spreman preuzeti odgovornost', kazao je Milanović.

Govoreći o skeptičnosti koja u Hrvatskoj vlada kada je riječ o ulasku u Europsku uniju, Milanović je naglasio da vjeruje da će Hrvatska pregovore zaključiti do kraja lipnja, a pretpristupni ugovor potpisati do konca godine.

Ipak, naglasio je, do tada će Hrvatska morati naći pravac, viziju i interes koje će zahtijevati od Europe te će se hrvatska politika morati svojski potruditi da narodu konačno objasni sve pogodnosti i mane europske zajednice zemalja.

Tužno je, smatra čelnik SDP-a, da danas nitko od hrvatske mladeži ne zna kakve se šanse ulaskom u EU za njih otvaraju na polju obrazovanja, kulture, zapošljavanja. Umjesto toga, vlast koja bi trebala biti najartikuliranija u inzistiranju na ulasku u EU, ne čini ništa da poveća potporu građana u ovom najvažnijem projektu koji je pred nama, navodi Milanović.

Predsjednik SDP-a na novinarska pitanja nije želio komentirati jučerašnju konferenciju za novinare hrvatske premijerke Jadranke Kosor te njezine tvrdnje da su Vladine gospodarske mjere doista pomogle Hrvatskoj, ali je to učinio saborski zastupnik Ranko Ostojić

'Svima su nam puna usta domoljublja, no domoljublje ne podrazumijeva krađu vlastite države', rekao je Ostojić. HDZ, poručio je Ostojić, nikako da shvati da država nije njihov bankomat iz kojega mogu crpiti resurse kako im se prohtje.

Nakon Knina, Zoran Milanović uputio se u Donji Lapac gdje će održati stranački skup.