UNATOČ KONKURENCIJI

ZG Taksi: Ne možemo sniziti cijene!

06.05.2011 u 12:21

Bionic
Reading

Ako je suditi prema riječima predsjednika udruženja Radio taksija Zagreb, početak rada konkurencije, tj. Taxi Cammea nije ni okrznuo 'stare' taksiste. Promet im nije pao, a o nižim cijenama ni ne razmišljaju

'Mi smo na rubu egzistencije i nema govora o sniženju cijena', rekao je za tportal Juraj Šnidarić, predsjednik Udruženja auto taksi prijevoznika Grada Zagreba. Ističe da bi bilo žalosno da se 1.100 taksista, koliko ih je u tom udruženju, boji 30-40 Taxi Cammea, koliko ih trenutačno prometuje zagrebačkim ulicama.


Šnidarić, razumljivo, konkurenciju nije štedio: kaže da vozači nemaju položen turistički ispit pri Gradskoj upravi, što je obavezno po zakonu. 'Ti vozači ne znaju gdje je Pravni fakultet, kazališta, Klovićevi dvori, gdje je Vlada, a gdje je Sabor, to je žalosno, no ja ih ne krivim', kaže predsjednik tog udruženja. Čini se da je zaboravio činjenicu da je sam sjedio u komisiji koja je vozače Taxi Cammea ispitivala na ispitu u Gradskoj upravi.

Tvrdi da vozači Taxi Cammea masovno daju otkaze, da su ih 'stari' taksisti vidjeli da spavaju u automobilima iza grmlja jer nisu sami svoji gazde, već rade za Kostu Minovskog u smjenama od 12 sati. Kaže da je konkurencija često u sukobu sa zakonom; naime, taksisti Radio taksija fotografiraju konkurenciju čija vozila stoje na invalidskim mjestima ili pak autobusnim stajalištima da se ne bi morali vraćati u središte Taxi Cammea u Radničku. 'Stari' taksisti šalju fotografije policiji.

Šnidarić se osvrnuo i na optužbe iz Taxi Cammea da 'stari' taksisti upućuju lažne pozive na broj konkurencije 1212. 'Kaj mislite da mi nemamo lažne pozive? Imali smo i prije, to se iživljavaju djeca i pijanci', naglašava Šnidarić. 'Kosta Minovski je minorna ličnost koja nema pojma o taksi službi', zaključio je Šnidarić te pozvao građane Zagreba da sami odluče tko je bolji, brži i kvalitetniji.