UKINUT AUTOBUS ZA SPLIT

Vrgorac odsječen od svijeta!

03.05.2011 u 12:42

Bionic
Reading

Autobusni prijevoznik Promet Makarska donio je odluku o ukidanju autobusne linije Vrgorac - Split i stvorio probleme stanovnicima Vrgoračke krajine. Makarski prijevoznik koji je svojedobno kupio vrgorački Jadrantrans autobusima je povezivao ova dva grada, linijom Vrgorac - Split u 11 sati te linijom Split - Vrgorac u 17 sati

U trenutku kada su sav promet i sve autobusne linije prema primorju prekinuti zbog odrona kamena na Stupici na državnoj cesti D-512, ukinute su linije prema Splitu, prema Metkoviću i Pločama nikad nisu ni postojale, pa Vrgorac ostaje prometno povezan samo s Zagrebom.

Jedina autobusna linija koja vozi iz Vrgorca je u Zagreb i, kako doznajemo, linija je stabilna, zbog velikog broja putnika koji za Zagreb putuju iz Hercegovine, a Vrgorac je najbliži Hercegovini, odakle se za petnaestak minuta može doći automobilom na vrgorački kolodvor.

Ukidanje linije za Split donijelo je čitav niz problema stanovnicima Vrgoračke krajine, ponajviše bolesnicima, koji se na gotovo sve preglede i pretrage šalju u splitske bolnice. Studenti koji studiraju u Splitu i Zadru sada više nemaju mogućnost dolaska autobusom kući za vikend, u trenutku kada je zbog dolaska autoceste Split bliži Vrgorcu. Vrgorac je po svemu sudeći s dolaskom autoceste teoretski postao povezan sa svim gradovima, a ukidanjem svih autobusnih linija praktički je postao izoliran.