POLITIKA - 'NE TALASAJ'

Ribare koji su prosvjedovali u Šibeniku izbacuju iz HDZ-a

02.05.2011 u 16:17

Bionic
Reading

Svi ribari koji su sudjelovali na prošlotjednom prosvjedu u Šibeniku, a članovi su HDZ-a, navodno će biti izbačeni iz te stranke

Da je takav scenarij realan, potvrdio je za Novi list Karlo Magdić, dopredsjednik dalmatinske ribarske udruge Naše more. On je nakon blokade šibenske luke dobio usmenu obavijest da je izbačen iz HDZ-a.

'Zatražio sam da se pismeno očituju zbog čega su me izbacili iz stranke. Tek kad dobijem pismenu potvrdu i razloge moći ću nešto više reći. Zasad mi je samo rečeno da više nisam član HDZ-a', kazao je Magdić za Novi list

Umaški ribar Daniele Kolec iz udruge Mare Croaticum, koji je također sudjelovao u blokadi šibenske luke, kazao je da ga u stranci u kojoj je član gradskog odbora još nisu sankcionirali, ali su ga upozorili da bi ga uskoro mogli izbaciti ako ne promijeni ponašanje.

'Usmeno su mi zaprijetili da će me isključiti ako ne prestanem kritizirati Vladu u vezi s problemima ribarstva. Rekao sam im da me mogu odmah izbaciti jer neću zašutjeti', otkrio je Kolec.