Hrvatska NOVA STRATEGIJA HNS-A

Čačić citirajući Churchilla otvorio novu frontu s HDZ-om

  • Autor: V.Brkulj
  • 2.5.2011 12:51:59
  • 2.5.2011 12:20:31

'HDZ-ova vlada je bila uspješna samo u neuspjehu i učinila je sve da ne učini ništa', kazao je predsjednik HNS-a Radimir Čačić, parafrazirajući dio govora Winstona Churchilla nakon potpisivanja sporazuma s Adolfom Hitlerom 1938. godine u Münchenu, na konferenciji za novinare na kojoj su narodnjaci predstavljanjem predizbornih filmića za društvene mreže i službeno krenuli u predizbornu kampanju

U pet jednominutnih filmova glavni glumac, glasnogovornik stranke Igor Koloman, za virtualnim stolom bavi se postignućima HDZ-ovih vlada i vremena kada je HNS s koalicijskim partnerima obnašao vlast.

'Filmovi su namijenjeni društvenim mrežama i svakog tjedna ćemo predstavljati po jedan. Govore o tome što se dogodilo i demistificiraju HDZ-ovu laž po kojoj su sve stranke iste', kazao je Koloman.

Za prvog čovjeka narodnjaka zamagljivanje stvarne slike je najveća moguća opasnost za demokraciju.

'U Hrvatskoj imamo tragičnu sliku svih sedamnaest godina HDZ-ove vladavine. Slika je posebno tragična posljednjih osam godina. Hrvatska u tom periodu po gospodarskom rastu nije dostigla nikoga, a mnogi koji su bili iza nas početkom devedesetih su nas dostigli. Jedini period kada smo bili u špici i išli naprijed bio je period koalicijske vlasti od 2000. do 2003. godine', istaknuo je Čačić.

Predsjednica saborskog kluba zastupnika HNS-a Vesna Pusić podsjetila je da je danas 168. obljetnica prvog govora na hrvatskom jeziku u Saboru koji je održao Ivan Kukuljević Sakcinski i da današnji narodnjaci baštine sve dobro od svojih prethodnika iz 19. stoljeća.

'Narodnjaci su bili jedini u hrvatskoj politici 19. stoljeća koji su ravnopravno stajali uz bok europskim političarima. Hrvatska treba takve političare danas. Treba političare čija politika će biti razumljiva ljudima kojima se obraća. Za početak ljudi moraju znati što je ispregovarano u poglavljima s EU. Sve to treba odmah objaviti na internetu', zaključila je Pusić.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još