ZAHTJEV SE RAZMATRA

HRT još nije zatražio smjenu Silvije Luks

02.05.2011 u 11:20

Bionic
Reading

Iako je v. d. ravnatelja HTV-a Mislav Stipić još prošli tjedan predložio v. d. ravnatelja HRT-a da od Sabora zatraži smjenu Silvije Luks s mjesta predsjednice Nadzornog odbora HRT-a, kako doznajemo, to se još uvijek nije dogodilo

Bilo kakav zahtjev s HRT-a nije došao ni na adresu Ureda predsjednika Sabora Luke Bebića ni na adresu saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije, doznali smo u ta dva ureda.

Zahtjev nije mogao ni doći jer ga v. d. ravnatelja HRT-a Josip Popovac još nije ni poslao. To nam je potvrdio i osobno, rekavši da 'zahtjev još uvijek razmatra'.

Podsjetimo, Silvija Luks navodno je izmislila, a potom i komentirala da je na zatvorenoj sjednici Nadzornog odbora kritizirala vodstvo kuće, prije svega Josipa Popovca, jer su trojicu djelatnika poslali u Los Angeles i Las Vegas, zbog kupovine opreme i novih filmova.

Luks je tada Popovcu navodno održala i lekciju iz štedljivosti, no prema informacijama do kojih je tada došao tportal, Luks na zatvorenoj sjednici Nadzornog odbora HRT-a nije spomenula ni 'rastrošno' putovanje u Ameriku niti je Popovcu držala ikakve lekcije.

Stipić je smjenu zatražio jer smatra da je objavljivanjem nepostojećeg zaključka sa sjednice Nadzornog odbora HRT-a povrijedila Zakon o HRT-u i opće akte HRT-a te takvim djelovanjem narušila ugled HRT-a.

'Tako se možda moglo raditi na Yutelu, ali na Hrvatskoj televiziji neće', rekao je tada Stipić, nakon čega je uslijedio okršaj Stipića i Silvije Luks u HTV-ovim informativnim emisijama, odnosno Dnevnicima.

Stipić obračun putem Informativnog programa nije htio pretjerano komentirati, podsjetivši da je u cijeloj pričoj jedino važno je li zahtjev za njenu smjenu osnovan i opravdan.