Hrvatska SPLITSKA RIVA

Peticija za oslobađanje Gotovine i Markača

Na splitskoj Rivi danas je u organizaciji udruga Volim Hrvatsku i Hrvatski nacionalni front počelo potpisivanje peticije za oslobađanje hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača, koje će trajati do 15. svibnja, a namjera je da se u tom razdoblju potpisivanje proširi i u drugim hrvatskim gradovima

Aktivistica udruge Volim Hrvatsku Kristina Ćurković je rekla kako se ovom peticijom želi izraziti protivljenje nepravednoj presudi generalima Gotovini i Markaču, te suprostaviti nepravdi koja se tom presudom nanosi Hrvatskoj.

'Želimo potaknuti sve domoljube da se probude i stanu u obranu dostojanstva i časti domovine', kazala je Ćurković.

Tajnica splitske podružnice udruge 'Hrvatski nacionalni front' Irena Šodan je kazala kako se ovom peticijom želi pokazati da se 'nikad nećemo pomiriti s presudom generalima Gotovini i Markaču'.

Rekla je da je udruga"Hrvatski nacionalni front utemeljena u Karlovcu ljeto 2010. i do sada je osnovala podružnice u Splitu, Zagrebu i Zadru, a u tijeku su aktivnosti na uspostavi podružnica i u ostalim gradovima.

Poticaj za potpisivanje ove peticije došao je od Hrvata iz dijaspore, rekle su Ćurković i Šodan.

Štand na Rivi na kojem se prikupljaju potpisi oblijepljen je portretima Gotovine i Markača, te prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana i bivšeg ministra obrane Gojka Šuška.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još