KOSOR KOD PURDE:

'Jao, vidi moju sliku!'

29.04.2011 u 17:01

Bionic
Reading

Premijerka Jadranka Kosor u Vukovaru je došla na vukovarsku Dunavsku konferenciju koju je za europske predstavnike organizirao ministar Gordan Jandroković. Nakon sastanka s članovima Europske komisije, kojom prilikom je naglasila važnost održavanja ovakvog sastanka u Vukovaru, Kosor je iskoristila pauzu i posjetila Tihomira Purdu. Kosor nije vidjela Purdu od dana kada su ga pustili na slobodu iz bosansko-hercegovačkog zatvora, pišu 24 sata

'Rekla sam da ću doći kad prvom prilikom posjetim Vukovar i eto me', rekla je nasmiješena premijerka Purdi koji ju je dočekao na vratima svog stana u centru grada, pišu 24 sata. Nakon što su se srdačno pozdravili, premijerka je darovala troje Purdine djece s velikom košarom slatkiša.

Na ulazu u dnevnu sobu zastala je vidno iznenađena i ozarenog lica. Naime, na zidu Purdine dnevne sobe stoji velika uokvirena slika nasmiješene premijerke, pored nje raspelo, a s druge strane hrvatska himna.

'Jao, vidi moju sliku!' iznenađeno je uzviknula Kosor i, zajedno s pratnjom i obitelji Purda, nekoliko trenutaka stajala ispred slike zureći u svoj lik, pišu 24 sata i dodaje da sličan veliki portret imaju svi HDZ-ovi dužnosnici.

'Meni je jako drago što ste uspjeli doći u moj dom. Do sada, sve što ste mi obećali, to ste i učinili', rekao joj je Purda.

Premijerka je razgovarala s djecom, ali se i raspitala o četvrtom, koje je na putu. Purda joj je rekao da se radi o djevojčici koja će se zvati Ivana i treba se roditi krajem lipnja.

'Kada se dijete rodi, odmah me nazovite i ja ću ubrzo doći. Otvorit ćemo šampanjac i naravno da ću biti kuma', rekla je premijerka.

Purda je premijerki rekao da ima nekih problema, ali da bi o tome s njom razgovarao nasamo, što mu je ona i dopustila. S obzirom na to da je nedavno obnovio svoj stan, kupio novi namještaj i riješio neke dugove za režije, pretpostavlja se da Purda sada treba pomoć oko kredita koje otplaćuje umjesto svojih prijatelja, pišu 24 sata.

Kako pišu 24 sata, ministar Jandroković nije bio zadovoljan premijerkinim protokolom, pa je rekao da konferencija neće čekati nju. Međutim, malo je prolongirao termin, da bi na kraju ipak održao presicu bez premijerke i pola novinara.