Hrvatska PRISAVLJE VS. LUKS

HRT demantira vlastitu šeficu nadzornog odbora

Zbog izjava u medijima šefice nadzornog odbora HRT-a Silvije Luks, demantijem se javnosti obratilo i vodstvo te iste medijske kuće. Iako je v.d. ravnatelja HTV-a Mislav Stipić najavio da će od Sabora zatražiti smjenu Silvije Luks, saborski Odbor za medije takav zahtjev još nije dobio

Predsjednica nadzornog odbora HRT-a Silvija Luks u medijima je, kako stoji u priopćenju HRT-ove službe za odnose s javnošću, izjavila da 'HRT ne isplaćuje svoje ugovorne obveze prema dobavljačima, autorima', ali i da 'na HRT-u nema ni za uskrsnice za zaposlene'.

Kako HRT-ovi poslovni partneri ne bi imali krivi dojam o poslovanju HRT-a, u priopćenju HRT-ovci iznose poslovne podatke s kojima su, kako kažu, upoznati i nadzorni odbor i Silvija Luks.

'Unatoč novom Zakonu o PDV-u koji je nabavu svih roba i usluga za HRT poskupio za 18 posto, gubitak od 105 milijuna kuna u 2009. godini smanjen je u 2010. godini na 16 milijuna kuna. Racionalizacijom poslovanja, HRT je na dan 31. ožujka 2011. godine smanjio dugovanja prema dobavljačima za 142 milijuna kuna u odnosu na isti dan 2010. te sada uredno podmiruje sve svoje tekuće obveze. Rezultat je to uspostavljene stabilne likvidnosti HRT-a. U prvom kvartalu 2011. HRT posluje s dobiti. Svakog 25. u mjesecu HRT podmiruje obveze prema vanjskim suradnicima. HRT u potpunosti poštuje odredbe kolektivnog ugovora te je sukladno istima uoči Uskrsa isplatio prvu ratu regresa i prigodni poklon bon od 200 kuna koji nije obuhvaćen kolektivnim ugovorom', stoji u priopćenju.

Dok se Luks i vodstvo HRT-a putem medija, pa i samog HRT-a prepucavaju, bilo kakav zahtjev za smjenu Silvije Luks nije došao na saborski Odbor za medije, što nam je potvrdio i njegov predsjednik Nenad Stazić.

'Mislim da je neobično da vršitelj dužnosti ravnatelja HTV-a javno polemizira s predsjednicom nadzornog odbora te kuće i da to još radi preko medija u kojem radi', prokomentirao nam je cijelu situaciju Stazić.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još