PROMJENJIVO VRIJEME

Za vikend red sunca, red kiše

29.04.2011 u 14:04

Bionic
Reading

Loše vijesti. Tijekom vikenda nastavit će se razdoblje nestabilnog vremena, no prvenstveno u unutrašnjosti Hrvatske gdje će prevladavati pretežito oblačno uz povremenu kišu i poneki grmljavinski pljusak

Na Jadranu će se u subotu vrijeme stabilizirati pa će većinom biti pretežito sunčano uz malu i umjerenu naoblaku, a samo u Dalmaciji su mogući i rijetki kratkotrajni pljuskovi. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar promjenjiva smjera, a na Jadranu umjereno i jako jugo koje će prema kraju dana znatno oslabjeti. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti od 8 do 13, a na Jadranu od 11 do 17°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 17 do 22, a na Jadranu od 18 do 22°C.

I Praznik rada proteći će uz promjenjivo vrijeme, pa će se sunčana razdoblja gotovo posvuda izmjenjivati s povremenom kišom i pljuskovima, na istoku i jugu zemlje ujutro i prijepodne, u ostatku zemlje većinom sredinom dana i popodne, kada će biti i grmljavine. Više sunca i dalje će imati obala i predjeli uz nju. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren istočni i sjeveroistočni, u Slavoniji jugoistočni vjetar, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana slaba i umjerena bura, a duž ostatka obale većinom umjereno jugo. Unutrašnjost zemlje ujutro će imati od 9 do 13°C, obala od 12 do 16°C, dok se u najtoplijem dijelu dana u gorskoj Hrvatskoj očekuje od 12 do 15°C, a u ostatku zemlje između 16 i 21°C.