MINISTAR IVIĆ

'Branitelji mogu putovati preko granice'

29.04.2011 u 07:55

Bionic
Reading

Ministar branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić izjavio je da nema opasnosti od putovanja hrvatskih branitelja preko granice u inozemstvo

'Nema bojazni da hrvatski branitelji putuju preko granice jer slučaj Purda je riješen, a na institucijama države je da sve buduće moguće slučajeve prevenira', rekao je ministar Ivić večeras novinarima u Splitu, gdje sudjeluje na završnoj svečanosti 20. obljetnice 4. gardijske brigade.

Ivić je to rekao odgovarajući na pitanje kako komentira medijske informacije da je putovanje hrvatskih branitelja preko granice nesigurno zbog istraga koje se protiv njih vode navodno u BiH, to jest Republici Srpskoj.

Ministar Ivić također je odbacio primjedbe da se ne čini dovoljno u zaštiti hrvatskih branitelja.

'Ne stoji ocjena da nismo učinili i da ne činimo sve za hrvatske branitelje, jer u proteklih sedam godina u granicama mogućnosti državnog proračuna vođena je izuzetna skrb za branitelje', rekao je. Podsjetio je da je Vlada nedavno predložila da Zakon o pravima hrvatskih branitelja postane ustavni zakon. 'Ta inicijativa je krenula upravo od branitelja preko braniteljskih udruga i taj će zakon biti upućen u saborsku proceduru', rekao je ministar Ivić.