PRIČA IZ OSIJEKA

Djevojčicu zaglavljenu u kanti majka donijela vatrogascima

28.04.2011 u 14:40

Bionic
Reading

Igrajući se skrivača s drugom djecom u dvorištu obiteljske kuće na području Osijeka, djevojčica je zaklon našla u kanti širokoj tridesetak centimetara. No unutra joj se zaglavila noga, pa su u pomoć priskočili vatrogasci

Neobična 'pošiljka' dovezena je u osječku vatrogasnu postrojbu u utorak. Iz limene kante virila je – sedmogodišnja djevojčica.

'Zvonilo je na intervenciju, spustili smo se i krenuli prema vozilima, a onda su nam rekli da ćemo intervenciju imati u dvorištu i pokazali na kantu', prepričava Drago Pranjić, vatrogasac JVP-a Grada Osijeka.

Igrajući se skrivača s drugom djecom u dvorištu, djevojčica je našla zaklon u kanti širokoj tridesetak centimetara. No unutra joj je zapela noga. 'Kada je pomislila da će joj se noga zaglaviti, napravila je pokret kojim se još više zaglavila i nije mogla izići', kaže vatrogasac Zoran Pakšec, voditelj intervencije.

U pomoć joj je pritekla majka koja je alarmirala susjeda pa su, ne znajući što bi drugo, kantu s djevojčicom stavili u automobil i oko 16 sati dovezli je vatrogascima na prag. Trojica su se vatrogasaca odmah uhvatila škara za rezanje lima i prionula spašavanju malene, inače učenice prvog razreda osnovne škole. Nekoliko njihovih kolega bilo je 'logistička' potpora.

'Svi su bili pored nje, jedni su joj donosili sok, drugi su razgovarali s njom da se ne uplaši', navodi Pranjić. Malena je pak sve hrabro podnijela.

Njezina je majka sutradan donijela kolače i sokove vatrogascima da im zahvali zbog brze i uspješne intervencije.