Hrvatska CENZURA U ZET-U

Natpis 'Bez Boga, bez gospodara' skinut s tramvaja

  • Autor: A. Srzić
  • 9.3.2009 12:43:34
  • 9.3.2009 12:15:19

Aktivistice Ženske mreže Hrvatske naručile su reklamu na ZET-ovu tramvaju u Zagrebu na kojem bi stajala poruka 'Bez Boga, bez gospodara', no ZET je tramvaj povukao iz prometa

Riječ je o akciji sličnoj onima koje su uspješno odrađene u Španjolskoj, Italiji i Engleskoj u kojima su razne skupine porukama na sredstvima javnog prijevoza slale razne ateističke poruke o nepostojanju Boga.

'Platile smo reklamu 11.500 kuna i ona je mjesec dana trebala stajati na ZET-ovu tramvaju broj 14. Tramvaj je vozi jedan dan, a onda je povučen s ceste i više nije viđen', rekla je Bojana Genov, aktivistica iz Ženske mreže Hrvatske. Riječ je o poslovnoj prevari, kaže Genov, kao i o udaru na slobodu govora.

'Novac smo uplatili 3. ožujka, 5. su ga već povukli, a 7. su izjavili da se to uopće nije dogodilo. Odakle mi onda faktura kao dokaz', objašnjava aktivistica Genov. Budući da nitko nije vidio tramvaj na ulicama, Bojana Genov je zvala u ZET kako bi saznala što se dogodilo s tramvajem, a iz marketinga su joj objasnili da za uplaćeni novac može staviti bilo kakvu drugu poruku osim one koja je prvobitno dogovorena.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još