Hrvatska ZET PORUČUJE

Kontrolori tolerantni do 1. srpnja

Iz ZET-a su danas priopćili da će njihovi kontrolori karata od 1. svibnja do 1. srpnja, odnosno u prijelaznom razdoblju do početka pune primjene Odluke o socijalnoj skrbi vezano uz javni gradski prijevoz, biti tolerantni prema onim putnicima koji nisu stigli ishoditi potrebnu dokumentaciju i zadovoljiti propisanu proceduru za ostvarivanje prava na besplatan javni prijevoz

Korisnike usluga ipak mole da ne odgađaju početak pribavljanja dokumenata i ZET-ovih elektroničkih karata koje, kako navode iz ZET-a, već sada mogu izraditi na uobičajenim prodajnim mjestima. Pritom podsjećaju da će, nakon 1. srpnja, svi putnici trebati imati valjanu putnu kartu bez obzira na dob i socijalnu kategoriju kojoj pripadaju.

U priopćenju napominju da su praktičnu primjenu Odluke o socijalnoj skrbi koju je 20. prosinca 2010. donijela Gradska skupština na području javnog prijevoza odgodili s 1. svibnja na 1. srpnja nakon dopisa iz Ureda gradonačelnika koji su im uputili Milan Bandić i Boris Šprem.

Prijelazno razdoblje, odnosno praktična tolerancija u provedbi odluke zatražena je iz Ureda gradonačelnika da bi gotovo 250 tisuća građana moglo prikupiti neophodne dokumente, među kojima i uvjerenje o prebivalištu koje izdaje Policijska uprava zagrebačka.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još