Hrvatska GRAĐANI PODRŽALI INICIJATIVU

Ladonjini kandidati bit će birani na predizboru

Ladonja je, nakon konzultacija s građanima u osmoj izbornoj jedinici, odlučila da će se kandidati za saborsku listu izabrati na predizborima. Naime, od 7.500 anketiranih građana, čak 69 posto ocijenilo je ovu ideju pozitivnom, kazao je novinarima danas Plinio Cuccurin

Kako je najavio, pripreme su krenule nakon konzultacija s građanima, a pravila će biti definirana krajem svibnja na Skupštini Ladonje, koja će se održati tri godine nakon osnivanja. Naime, Ladonja je prvi puta predizbore organizirala 2008. godine i tada je, veli Cuccurin, na njima glasala 21 tisuća Istrana.

'Licemjerne su one stranke koje govore o otvorenim listama, ali pod pretpostavkom da se mijenjaju zakoni. Ladonja će na predizborima omogućiti svim punoljetnim građanima koji imaju prebivalište u 8. izbornoj jedinici da se natječu za mjesto na listi za Sabor. Jedan od preduvjeta bit će, naravno, da prihvate pravila i da zajedno s drugim kandidatima sudjeluju u izradi izbornog programa', rekao je Cuccurin.

Također, podsjetio je da teče drugi krug Ladonjinog kreativnog natječaja Imaš ideju?, za što je dosad stiglo 33 lokalnih i 25 nacionalnih ideja, a glasanje za najbolje prijedloge kreće početkom svibnja, dok će se proglašenje najboljih lokalnih ideja za travanj održati sredinom svibnja u Puli.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još