PROSVJED STARIH I MLADIH

'HDZ uzima seljacima novac za kampanju'

27.04.2011 u 14:10

Bionic
Reading

Na antivladin prosvjedni skup, koji će u petak točno u podne pod sloganom 'Svi na ulice – stari i mladi' početi na središnjem zagrebačkom trgu, doći će i predstavnici slavonskih seljaka

Iz Sindikata hrvatskih seljaka potvrđeno je da poljoprivredni proizvođači s istoka Hrvatske dolaze u Zagreb dati potporu umirovljeničkim i udrugama mladih, prozivajući još jednom Vladu za 'maćehinski odnos prema selu i seljaku'. 'Nećemo više dozvoliti da bilo tko obmanjuje seljake pričama da se u Hrvatskoj opušteno živi, dok su brojna obiteljska poljoprivredna gospodarstva suočena s propasti', poručio je seljački vođa Tomislav Pokrovac s medijske konferencije održane u Retkovcima, selu u vinkovačkom kraju.

Javnost je upozorio i da na adrese velikog broja poljoprivrednih gospodarstava u sustavu poticaja posljednjih dana stižu obavijesti Agencije za plaćanje u poljoprivredi u kojima se od njih traži povrat preplaćenog iznosa poticaja za pretprošlu godinu. Navodno je riječ o provedbi Vladine odluke o posebnim mjerama pomoći poljoprivrednim proizvođačima u uvjetima financijske krize iz ožujka prošle godine. 'Nemoralno je ostvarena prava poljoprivrednika na osnovi poticaja iz 2009. godine umanjivati dvije godine kasnije, a krajnje je neumjesno umanjivanje poticaja nazivati posebnim mjerama pomoći poljoprivrednim proizvođačima u uvjetima financijske krize', ukazao je Pokrovac.

Po mišljenju Tomislava Pokrovca, 'Hrvatska na taj način pokazuje da nije niti će biti spremna za ulazak u EU', stoga sindikat kojemu je na čelu neće podržati hrvatski ulazak u europsku obitelj. 'Zahtjev za vraćanje novca koji nam je već isplaćen samo je drugačiji izraz za pljačku seljaka. Tako se samo želi namaknuti novac HDZ-u za predizbornu kampanju', zaključio je Pokrovac.

Iz Sindikata hrvatskih seljaka, na kraju, poručuju da su svi navedeni razlozi više nego dovoljni za zajednički izlazak na antivladin prosvjed 29. travnja na Trgu bana Jelačića s Blokom Umirovljenici zajedno i koordinatorima tzv. Facebook prosvjeda.