Hrvatska ODGOVOR NA KUKURIKU KOALICIJU

HSS se otvoreno nudi Bandiću

Dok se na ljevici organizirala koalicija, centar i desnica još kalkuliraju. Najdalje je otišao HSS. Otvoreno poručuje da želi suradnju s Milanom Bandićem, a spekulira se i o partnerstvu s HSP-om, HDSSB-om i Željkom Kerumom

'Milan Bandić je sa svojim promišljanjima, porijeklom, izgovorima i onim što govori u našem demokršćanskom bloku pa je jedna od opcija da se s njim ide na izbore', izjavio je za HRT glavni tajnik HSS-a, Nenad Matić.

Saborski zastupnik HSS-a, Stipe Gabrić Jambo je rekako kako su on i Milan Bandić dugogodišnji prijatelji te da se čuju svaki dan.

'Razgovarao sam s Milanom Bandićem; još nema konkretnih dogovora, ali smo blizu', rekao je Jambo.

'Bandić je institucija. Ne zaboravimo da je na predsjedničkim izborima u dolini Neretve dobio 50 posto glasova', podsjetio je Jambo.

Osim o Bandiću, HSS razmišlja o okupljanju većeg broja stranaka centra i desnice kao odgovor na Kukuriku koaliciju. HSS-u su za suradnju prihvatljive sve stranke centra, pravaši, ali i nezavisni kandidati koji su im prema programu bliski, poput Željka Keruma. Ako, pak, pobijedi lijeva opcija, kažu, bit će, konstruktivna oporba.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još