Hrvatska U SPLITU

Počelo obilježavanje 20. obljetnice 4. gardijske brigade

Otvorenjem izložbe fotografija o ratnom putu 4. gardijske brigade večeras je u Splitu počelo obilježavanje 20. obljetnice te brigade u kojoj je tijekom Domovinskog rata, kako je rečeno, bilo angažirano 7.000 bojovnika od kojih je 194 poginulo, pet nestalo i 1.400 ranjeno

Na izložbi, koja će u splitskome fotoklubu trajati tjedan dana, predstavljene su 34 fotografije što ih je odabrao splitski fotoreporter Matko Biljak.

Predsjednik Udruge veterana 4. gardijske brigade Božo Zadro istaknuo je otvarajući izložbu golem doprinos te brigade uspostavi slobodne i neovisne Hrvatske.

'Djelo 4. gardijske brigade nije zaboravljeno, žrtva nije bila uzaludna iako danas postoji puno stvari koje bismo mijenjali', rekao je Zadro.

U sklopu trodnevnog obilježavanja 20. obljetnice 4. gardijske brigade, sutra će u Vili Dalmaciji, u kojoj je utemeljena, biti otkrivena spomen-ploča toj brigadi, a za sutra je najavljen i revijalni malonogometni turnir te pretpremijera dokumentarnog filma o toj brigadi.

U četvrtak, 28. travnja, u bivšoj vojarni Dračevcu položit će se vijenci i služiti misa zadušnica za poginule pripadnike 4. gardijske brigade te za zatočene hrvatske generale.

Za četvrtak navečer najavljena je i svečana akademija posvećena 20. obljetnici utemeljenja 4. gardijske brigade.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još