ODGOVOR IZ HAAGA

Gotovina ne želi trg u Splitu

26.04.2011 u 14:13

Bionic
Reading

General Ante Gotovina zahvalio je Splićanima na inicijativi da bude proglašen počasnim građaninom, kao i da se njegovim imenom nazove jedan gradski trg ili ulica, no zamolio je da ta inicijativa sačeka 'neka bolja vremena', otkrio nam je dogradonačelnik Splita Jure Šundov

'General Gotovina zatražio je da se ne ide dalje s predmetom, tako da o njemu neće odlučivati ni komisija ni Gradsko vijeće. Vjerujem da će građani imati razumijevanja za ovakav stav, moramo voditi računa o njemu i njegovim interesima', kazao nam je Šundov. S Gotovinom je, kaže, kontaktirao preko zajedničkog prijatelja Željka Dilbera, 'koji je ovlašten prenijeti generalov stav'.

'Mi kao Grad Split pokazali smo da mu na ovaj način želimo odati počast, i to jednoglasno, no ne možemo svojim potezima odlučivati o njegovoj sudbini. Želimo obojici generala da se u Haagu što prije dođe do oslobađajuće presude', zaključio je Šundov.

Inače, po istraživanju koje je danas objavila Slobodna Dalmacija, čak 64 posto Splićana slaže se s inicijativom da se osuđenog generala proglasi počasnim građaninom. Ideji se protivi njih 33 posto, dok je suzdržanih tek tri posto.