NOVA BANDIĆEVA AFERA

Šoping-centar u Preradovićevoj – novi slučaj Cvjetni?

26.04.2011 u 10:53

Bionic
Reading

Tek što su završili prosvjedi zbog gradnje na Cvjetnom trgu mogli bi početi novi jer se 200 metara dalje gradi sličan trgovački centar s podzemnom garažom. Stari dio Zagreba ponovno pada na koljena pred kapitalizmom, i to u Preradovićevoj ulici

Kako piše Novi list, Zagreb je pred novom velikom aferom jer je izdao dozvolu za izgradnju još jednog privatnog šoping-centra s podzemnom garažom u strogom centru grada, u Preradovićevoj ulici 17.

Gradski ured za prostorno uređenje izdao je lokacijsku dozvolu, a suvlasnik stambenog bloka već je poslao pritužbe i predstavke.

Gradit će se kompleks s barem tri podzemne etaže i zasad nepoznatim brojem nadzemnih etaža stambene i poslovne namjene koji bi, kao i u slučaju Cvjetnog, osvanuo u dvorišnom bloku zgrada izgrađenih krajem 19. stoljeća, između građevina upitne statičke stabilnosti, dijelu povijesne cjeline grada Zagreba.

Zahtjev za izdavanje dozvole podnijela je tvrtka Netom ZD, koja se primarno bavi usluživanjem pića, a prema sudskom registru, u vlasništvu je jednog uspješnog ugostitelja koji posluje nasuprot novootvorenog Cvjetnog. Temeljni kapital je 29 tisuća kuna, a skupštinski odbor nema informaciju tko je stvarni financijer.

Suvlasnici bloka najavili su angažiranje odvjetničkih timova, a s obzirom da u ovom trenutku teče i rok za žalbu, najavili su da će poslati podneske i Ministarstvu zaštite okoliša i prostornog uređenja.