SPLITSKI RAT ZA GOTOVINU

HSP: 'Kerume, gdje si bio '91?'

22.04.2011 u 14:32

Bionic
Reading

Splitski HSP, koji je inicijativom za imenovanje jednog od gradskih trgova imenom generala Ante Gotovine izazvao buru na sjednici Gradskog vijeća, optužio je gradonačelnika Željka Keruma za bogaćenje tijekom rata, dok je od šefa gradskog SDP-a Marina Jurjevića zatražio javnu ispriku zbog 'zlodjela njegove obitelji nakon Drugog svjetskog rata'

'Kerum se jurio baviti biznisom i trgovinom na račun ljudi koji su branili ovu zemlju, dvadeset godina prekasno zapjevao je 'Zovi, samo zovi' i dvadeset godina prekasno postao je 'El Croata' i veliki tuđmanofil. Tada je zarađivao na račun branitelja, a danas želi doći do političkih poena preko dvojice generala koji leže u zatvoru', kazao je šef splitskog HSP-a Hrvoje Tomasović

On, kaže, ima pouzdane informacije iz Kerumove stranke da je splitskog gradonačelnika silno iznervirala HSP-ova inicijativa za proglašenje generala Gotovine počasnim građaninom i imenovanje jednog gradskog trga njegovim imenom.

'Dobili smo informaciju da je pobjesnio jer je to želio predstaviti kao svoju ideju, pa uoči izbora organizirati veliku feštu s pečenim volovima i vatrometom, sve na račun građana Splita', dodao je Tomasović.

Priznaje da je pretjerao svojom reakcijom na sjednici Gradskog vijeća, gdje je kao gost počeo vikati i vrijeđati nakon što je shvatio da HSP-ov prijedlog neće biti usvojen odmah, no ne pada mu na pamet udovoljiti želji Marina Jurjevića i ispričati se.

'Da, isprovocirali su me... Ali bilo bi bolje da se Jurjević svima nama ispriča zbog toga što je njegova stranka priznala nadležnost Haaga nad Bljeskom i Olujom, ali i zbog nedjela njegove obitelji oko Dubrovnika nakon Drugog svjetskog rata.

Zna se što je njegov stric Baja bio u komunizmu... Pa ja, kao Zagrepčanin, tada sam stvarno mislio da se Split zove Bajina Bašta', slikovit je bio Tomasović.