Hrvatska MILANOVIĆ PORUČIO KOSOR

'Ustav nije cijena benzina da se mijenja svaki ponedjeljak'

To je neozbiljan prijedlog, nije Ustav cijena benzina da se mijenja svaki ponedjeljak, kazao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović u kratkoj izjavi novinarima kritizirajući Vladin prijedlog da se zaštita branitelja uređuje ustavnim zakonom

'Jamčimo svim braniteljima pošten i afirmativan odnos. Ustav nije cijena benzina da se mijenja svaki ponedjeljak. Što ćemo s nezaposlenima, ribarima, poljoprivrednicima, onima koji rade, a ne primaju plaću? Hoće li to sve biti ustavni zakoni? Ovo je neozbiljan prijedlog', zapitao je pa zaključio Milanović, komentirajući prijedlog kojim se HDZ i Jadranka Kosor žele dodvoriti braniteljima pred parlamentarne izbore.

Podsjetimo, vlada premijerke Jadranke Kosor, bivše ministrice branitelja, na današnjoj je sjednici prihvatila odluku o pristupanju promjeni Ustava Republike Hrvatske, kojom bi se utvrdilo da se zaštita branitelja uređuje ustavnim zakonom. Međutim, s obzirom da bi kao takav bio organski zakon, u Saboru se treba donijeti i mijenjati dvotrećinskom većinom, a nju će Kosor teško skupiti, no udica je bačena.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još