SVAĐA OKO VRTIĆA

Bandić će opet protiv istine ići plaćenim oglasima

21.04.2011 u 14:14

Bionic
Reading

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić na današnjoj je konferenciji za novinare rekao da je u Gradsku skupštinu upućen zahtjev za obustavljanje jučerašnje odluke gradskih zastupnika za obustavu naplate predškolskih ustanova po dohodovnom cenzusu

Nakon ovog poteza Skupština je dužna u roku od 15 dana raspisati sjednicu. Bandić namjerava podignuti tužbu zbog, kako je kazao, napada na njega kočijaškim i 'uličnim rječnikom' pojedinih zastupnika kojima 'mržnja isijava iz očiju'.


Bandić je naglasio kako je nevjerojatno da su zastupnici u dva čitanja krajem prošle godine prihvatili proračun za 2011. godinu u sklopu kojeg je i trošak koji bi roditelji trebali snositi za boravak djece u vrtićima.

Ako do novog izračuna cijene vrtića ne dođe, 'dovodi se u pitanje ravnoteža proračuna jer smanjenje udjela roditelja zahtijeva preraspodjelu sredstava', rekao je zagrebački pročelnik za financije Slavko Kojić i naglasio da to nije dopustivo. 'Novi proračun može predložiti samo gradonačelnik', rekao je Bandić te dodao da kada se proračun usvajao nitko nije imao pritužbe.

Vrtići jeftiniji za 60 posto djece

Bandić se čudi kako njegovi dojučerašnji prijatelji socijaldemokrati, tj. članovi SDP-a nemaju sluha i protive se principu da siromašniji građani ne plaćaju ništa. 'Stvorila se kakofonija i zbrka zbog mućki s druge strane', rekao je Bandić i poručio građanima da se 'ostave ćorava posla' jer nije riječ o poskupljenju vrtića. Kaže kako je analizom dva zagrebačka vrtića došao do zaključka da će vrtići biti jeftiniji za 60 posto roditelja, njih 15 posto će plaćati dosadašnju cijenu, dok će tek tri posto građana s najvišim prihodima plaćati maksimalnu cijenu vrtića i jaslica.

Pozvao je roditelje da što prije prikupe i predaju sve papire kako bi što prije ostvarili i pravo na olakšice. Smatra da mediji ne prenose njegove poruke vjerodostojno te da će morati svakog tjedna plaćati oglas u dnevnim novinama kako bi građanima objasnio svoje odluke.

Tvrdi da nije problem u novom obračunu cijene vrtića, već u činjenici da je on to predložio. 'Žele me srušiti, mene su građani četiri puta birali i samo me oni mogu smijeniti', rekao je gradonačelnik.

Prozvao je gradske zastupnike da nemaju dana radnog staža, da znaju samo rušiti, ali ne i graditi te da dok 'oni još taru krmelje on je već na Sljemenu'.