POZIVI NA INFORMATIVNE RAZGOVORE

Mladi Jastreb: Nastavlja se progon vukovarskih branitelja

20.04.2011 u 15:19

Bionic
Reading

Zbog učestalih poziva vukovarskih branitelja na informativne razgovore u policiju i Državno odvjetništvo, konferenciju za novinare u srijedu je održao Branko Borković – Mladi Jastreb, jedan od zapovjednika obrane Vukovara

VUKOVAR – Nakon sastanka zapovjednika postrojbi 204. vukovarske brigade, održanog u Vukovaru, Borković je upozorio kako se na taj način 'progon vukovarskih branitelja nastavlja, ali i intenzivira'. 'Ispitivanja branitelja provode se najčešće ili na osnovi iskaza koji su dali tijekom zatočeništva u srbijanskim logorima ili sudjelovanja u određenim braniteljskim akcijama.

Upozoravam državne službenike koje provode ispitivanja branitelja na osnovi svjedočenja iz koncentracijskih logora da čine kaznena djela', rekao je Borković. Pozvao je branitelje da se, čim dobiju poziv za informativni razgovor, jave bilo kojoj braniteljskoj udruzi te da se razgovorima odazovu u pratnji odvjetnika.

Zapovjednici postrojbi 204. brigade uputili su i zahtjev premijerki Kosor za hitan sastanak na kojem žele 'raščistiti stvari oko progona branitelja' uz zahtjev za predočenje svih dokumenata, pregovora i dogovora sa srbijanskom stranom. Istodobno je Hrvatska odvjetnička komora pozvana da pruži pravnu pomoć svim braniteljima koji dobiju poziv na informativni razgovor.