BORBA ZA RAVNOPRAVNOST

Predsjednik i premijer čestitaju Dan žena

08.03.2009 u 06:53

Bionic
Reading

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić uputio je čestitku svim ženama u povodu 8. ožujka, Međunarodnog dana žena, a čestitkama se pridružio i predsjednik Vlade Ivo Sanader

'U povodu 8. ožujka, Međunarodnog dana žena, prisjećamo se početaka borbe žena za ravnopravnost u društvu i dugog puta koje su žene morale prijeći da bi im bila priznata osnovna ljudska prava. Hrvatska je na putu uključivanja žena u javni, profesionalni i politički život postigla puno, ali još uvijek nije stigla na kraj toga puta. Žene u našem društvu još uvijek nisu dovoljno prisutne na vodećim položajima i na mjestima na kojima se odlučuje.

Žene nisu dovoljno prisutne ni u gospodarstvu gdje i dalje vode bitku s poslodavcima za ostvarenje stvarne ravnopravnosti. U ovom razdoblju krize, kada žene čine više od polovice nezaposlenih, treba osobitu pozornost posvetiti tome da se njihov položaj još više ne oteža.

Čestitam svim ženama ovaj Dan koji valja shvatiti kao poticaj za daljnje poboljšanje njihovog položaja', stoji u čestitki predsjednika Mesića u povodu Međunarodnog dana žena, 8. ožujka.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske dr. Ivo Sanader uputio je također danas čestitku u povodu Međunarodnog dana žena.

'Međunarodnim danom žena obilježavamo gotovo stotinu godina dugu koordiniranu borbu žena za pravdu i ravnopravnost.

Vlada RH ustraje na stvarnoj ravnopravnosti žena u području obrazovanja, na tržištu rada, izjednačavanju plaća te preuzimanju rukovodećih dužnosti u svim područjima društvenog života, posebice u političkom životu, kao i istinsku podjelu obveza i odgovornosti u obitelji.

Zahvaljujući svim hrvatskim ženama na znanju, požrtvovnosti i upornosti kojom pridonose izgradnji boljega društva, u ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno, čestitam Međunarodni dan žena', stoji u čestitki premijera Sanadera.