NASTUPILA ZASTARA

Krivotvorena diploma kod sindikalca HŽ-a

07.03.2009 u 20:45

Bionic
Reading

Istaknuti sindikalni čelnik i član Nadzornog odbora HŽ Carga Dražen Drk ima krivotvorenu diplomu Prometnog fakulteta u Zagrebu. Iako je prevaru potvrdilo Državno odvjetništvo, sindikalca očekuje samo moralna kazna, jer za krivotvorenu diplomu nastupila je zastara

Da je diploma lažna, posumnjali su kolege Dražena Drka. Zbog inicijative djelatnika Tehničkog pregleda vagona Darka Jantoleka u koprivničkoj  podružnici isključili su ga iz sindikata, uz obrazloženje da je nanio štetu ugledu sindikata. To mu je hvala što je upozorio na moguće kazneno djelo.

Što će sada učiniti Uprava HŽ Carga, znat će se idući tjedan, kada će raspravljati o tom pitanju. Napominju da na sigurnost prometa Dražen Drk nije mogao ugroziti jer nikada nije radio na radnom mjestu koje to zahtijeva. Bio je samo sindikalni predstavnik.

HRT izvještava da je Dražen Drk iz moralnih razloga odstupio s mjesta člana Nadzornog odbora, za što je mjesečno primao naknadu od 3000 kuna. Krivci će u ovom slučaju proći nekažnjeno jer ih štiti zastara koja za krivotvorenje svih osobnih isprava nastupa već nakon pet godina.