O 'HRVATSKIM JUDAMA'

Hvidra Bajiću: Istraži Mesića!

19.04.2011 u 20:33

Bionic
Reading

Splitska Hvidra uputila je otvoreni poziv glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću da istraži bivšeg predsjednika Stjepana Mesića i način na koji su Brijunski transkripti dospjeli u Haag, jer sumnjaju da su prekršeni i Ustav i Zakon o tajnosti podataka

'Presuda protiv generala Ante Gotovine i Mladena Markača je rezultat silnog dodvoravanja svjetskim centrima moći, a sve naše vlasti bile su njihove lutke na koncu. Bivši predsjednik uveo je strane novinare i jednu stranu obavještajnu službu u prostoriju s transkriptima, tražimo da se protiv njega provede istraga i ne prejudiciramo njene rezultate. On je građanin Hrvatske kao i svi drugi', kazao je predsjednik splitske Hvidre Mario Tomasović

'Nije slučajno da se on već danima nalazi u Kini budući da je bio tajni svjedok Tužiteljstva u Haagu i budući da je najodgovorniji za nezakonito dilanje dokumenata. Očito je bio svjestan da će presuda izazvati plebiscitarno jedinstvo u boli i da će se u Hrvatskoj osjećati nelagodno', dodao je Tomasović.

Splitska Hvidra je od Vlade i Sabora zatražila hitnu sjednicu i raspravu o situaciji u zemlji, i to s temom 'Politička presuda hrvatskom narodu i državi'. Odluku Haškog suda smatraju presudom bližoj prošlosti i zajedničkoj budućnosti te 'podmuklim političkim manifestom međunarodne zajednice predvođene Velikom Britanijom'. Dopredsjednik udruge Ivan Lela zapitao se 'kako će sada proći hrvatski Jude koji su izdali generale'.

'Znamo tko je Gotovinu lovio i tko ga je isporučio. Znamo i tko je slao transkripte. Mene sada zanima kako će se izvući svi ti izdajnici. Vrijeme je da branitelji, intelektualci, studenti i svi pošteni i časni ljudi odbacimo sve te politikante, vjerujem da ćemo u našim redovima uspjeti iznjedriti ljude za novo Hrvatsko proljeće', kazao je Lela.

Splitska Hvidra po Gotovininoj želji zasad neće organizirati nikakve prosvjede, no neslužbeno se doznaje da će se priključiti 'skupu potpore' koji se na splitskoj Rivi planira za 1. svibnja.