BANDIĆ DEMANTIRA ZET

Potvrda o prebivalištu uvjet je za besplatan pokaz

19.04.2011 u 16:14

Bionic
Reading

Bez potvrde o prebivalištu nema pokaza. To bi bio sažetak onoga što je na temu besplatnog pokaza za umirovljenike s primanjima manjim od pet tisuća kuna imao za reći gradonačelnik Milan Bandić nakon što je jučer u javnost iz ZET-a puštena informacija da će, uz svu silu drugih dokumenta, umjesto potvrde biti dovoljna preslika osobne iskaznice

Zbog navedene potvrde Petrinjska ulica u Zagrebu posljednja dva dana podsjeća na osamdesete godine kada se stajalo u redovima za kruh i kavu. Budući da je nekolicina građana kolabrirala, na intervenciju je pozvana i

Hitna pomoć.

'Osobna vrijedi deset godina. Netko se možda u međuvremenu odselio iz Zagreba i pokušao bi ušićariti kakvu povlasticu. Na meni je da pazim na svaku kunu i neću dopustiti da mi se uvuku uljezi u proračun.

I moja supruga ima penziju manju od pet tisuća kuna i ona će morati donijeti potvrdu', kazao je na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Milan Bandić.

I dok policija tvrdi, pozivajući se na Zakon o osobnoj iskaznici, da je ona dovoljan dokument kojim se utvrđuje prebivalište, Bandić ostaje ustrajan u svojoj namjeri da svi umirovljenici koji žele dobiti besplatan pokaz za ZET potvrdu moraju donijeti.

'Policija je na mene vršila pritisak i tražila da preslika osobne iskaznice bude dovoljna, ali bio sam nepopustljiv', zaključio je gradonačelnik.