NEMA KRIZE ZA BANKARE

PBZ vodi 50 zaposlenika u Meksiko

06.03.2009 u 21:55

Bionic
Reading

Da za bankare u Hrvatskoj nema zime, pokazuje najnoviji primjer iz Privredne banke Zagreb, koja svojih 50 zaposlenika vodi na putovanje u Meksiko

Riječ je većinom o voditeljima poslovnica, osobnim bankarima i zaposlenicima zaduženim za održavanje poslovnog odnosa s klijentima, koji su u petak popodne preko Milana otputovali u sunčani Meksiko, piše Slobodna Dalmacija.

Kako kažu iz PBZ-a, u sklopu svojih redovitih godišnjih aktivnosti, Intesa Sanpaolo, matična banka PBZ-a, organizirala je konvenciju Grupe Intesa Sanpaolo koja će se održati u Meksiku od 7. do 15. ožujka.

Konvencija će tako okupiti zaposlenike iz svih zemalja regije u kojima grupacija djeluje te će sve troškove organizacije i putovanja, ističu iz PBZ-a, snositi upravo matična banka.

Osim toga, odabrani zaposlenici mogu na put povesti jednu osobu, međutim Intesa Sanpaolo vrlo je izričita u tome tko ta osoba može biti. Naime, na sedmodnevno putovanje u Meksiko zaposlenici sa sobom mogu povesti osobu samo ako im je supruga ili suprug, partnerica ili partner.

Kako bilo, konvencija kao način upravljanja ljudskim resursima i poslovnim procesima bez daljnjega ima smisla. Međutim, u vremenu recesije razmjena iskustava mogla bi se možda i nekako drukčije obaviti, pogotovo kad su u pitanju institucije poput banaka, od čijih budućih poslovnih poteza strepi većina građana ove zemlje.