Hrvatska PUSIĆ O DOSTAVI TRANSKRIPATA

Mesić poštivao Zakon o suradnji s Haškim sudom

Predsjednica saborskog Kluba zastupnika HNS-a Vesna Pusić rekla je danas, na novinarski upit o odgovornosti bivšeg predsjednika Republike Stjepana Mesića oko dostave transkripata Haškom tribunalu, kako smatra da je obveza svakog u Hrvatskoj poštivati Ustavni zakon o suradnji s Haškim sudom

Kao što je bila obveza svih, tako je bila obveza i bivšeg predsjednika Republike Mesića, kazala je Pusić. Danas, i kad je bio predsjednik države, smatram krajnje štetnim i za interese ljudi koji sad čekaju drugostupanjski postupak i za Hrvatsku koristiti taj slučaj u politikanske svrhe bilo koje vrste. To može imati samo negativne posljedice, rekla je Pusić odgovarajući na novinarski upit nakon komemoracije u Jasenovcu.

Ono što stoji pred nama kao zemljom, i pred nepravomoćno osuđenima, jest držati se zakona i dokaza i inzistirati na racionalnim argumentima. A što se Hrvatske tiče, apsolutno nikad ne dozvoliti da ne sjednemo za stol, a stol je EU, kazala je Vesna Pusić.

Upitana može li haška presuda generalima utjecati na rezultat predstojećih parlamentarnih izbora, Pusić je rekla kako drži da ne jer su se svi u politici postavili suzdržano i u skladu sa zakonom i interesima zemlje i cijelog slučaja. Referendum (o pristupanju EU) je daleko od nas, a Haški tribunal nije sud Europske unije, nego Ujedinjenih naroda, rekla je Pusić novinarima.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još